tirsdag 23. april 2013

Tørking av skalkene



Skalkene tørkes i romtemperatur. De skal ikke ligge i plastikkpose, da vil de mugle. Hvis en derimot lar de stå med luft rundt, vil skalkene bli harde og tørke uten å mugle. Hvis en vil at skalkene skal tørke fortere slik at man er helt sikker på at de ikke mugler, kan en tørke skalkene i ovnen på 120 grader i 15 min.  Brødrister kan også  brukes til å tørke "den første skiva" som alltid er tørr (Spesielt hvis en oppbevarer brødet i papirpose). Juster brødristeren slik at den står på den laveste temperaturen. Når en har fått samlet nok skalker kan en sette i gang med å lage gjenbruksbrødet eller rundstykker. Andre ting en kan bruke skalker til er eksempelvis når en skal gratinere koteletter, lage kjøttkaker og hamburger. En kan skjære skalkene opp i små biter og ha det i kulturmelk eller i frokostblandingen med melk på.     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar