onsdag 24. april 2013

Gjenbruksbrød






Her har jeg brukt samme oppskrift som ligger under etikett "oppskrift". Framgangsmåten er litt annerledes, en bruker tørrgjær i stede for ferskgjær. Legg skalkene i 5 dl. vann med salt, la de bli myke. Bland 400 g. mel og ca. 25. g. tørrgjær (Halv pose) i blandingen med skalkene. Elt deigen godt. La dette stå til heving over natten. Legg brødet i brødform, la det etterheve i 30 min. Bland linfrø i en kop med litt melk, la dette stå mens brødet hever. Pensle brødet før steking med melk og linfrø. Brødet stekes ved 225 grader i 1 time. (En kan ta brødet ut av formen de siste 10 min. av steketiden og steke uten form for å få hard skorpe). Avkjøl brødet på rist før det serveres.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar